Sleduj nás

Turnaj OKTAGON 23: Petr Kníže vs. Andrea Fusi, informace

Turnaj OKTAGON 23: Petr Kníže vs. Andrea Fusi, informace
Hlavní zápas turnaje OKTAGON 23 byl ovlivněn zraněním Martina Budaye a tak se čest figurovat v nejsledovanější události večera dostala ikoně českého MMA Petru Knížeti. Toho zkusí prověřit Ital Andrea Fusi.

Devětadvacetiletý borec se nad nabídkou OKTAGONu vůbec nerozmýšlel a souboj se zkušeným Monstrem bere jako dobrou příležitost ukázat se tuzemským fanouškům.

Il Barbaro dosud nasbíral bilanci osm výher a pět porážek, kdy 38 % vítězství získal knockoutem. Během své kariéry vystřídal již několik zaměstnavatelů. Ten jasně nejprestižnější je Bellator MMA, zde dokázal Andrea ze dvou zápasů jeden vyhrát.


Petr Kníže je i přes poměrně řídkou zápasovou aktivitu neustále v neuvěřitelné formě a sparing s ním je nepříjemný zážitek i pro bojovníky mladší o celou generaci.

Naposledy se Monster ukázal na galavečeru I am Fighter, kde s přehledem přejel Simona Carlesena. Tento Dán má sklapl například Attily Végha nebo Luboše Vrňaty. Celková bilance legendy domácí scény je jedenáct výher a jedna prohra, kdy 36 % vítězství získal knockoutem.



OKTAGON 23: Petr Kníže vs. Andrea Fusi


Kníže má v OKTAGONu za cíl pouze titul. Cesta k němu by v případě prohry s Fusim získala hodně nepravděpodobný scénář a Monster nemá ve svém věku čas na opravné pokusy. Zajímavé bude sledovat, jak si poradí s váhou, protože celou kariéru absolvoval v divizi do čtyřiaosmdesáti kilogramů.

Ital je šikovný všestranný borec, ale proti takové mašině, jako je Kníže, to stačit nebude. Monster využije své výborné judo a silově by měl také dominovat. Třiačtyřicetiletá ikona si užije úspěšnou premiéru a vyrazí na poslední honbu za titulem.


Další články