Sleduj nás

Turnaj OKTAGON 26 na Štvanici uvidí boj o prozatímní titul

Turnaj OKTAGON 26 na Štvanici uvidí boj o prozatímní titul
Před turnajem OKTAGON 26, který se uskuteční už 24. července na pražské Štvanici, je pořádný humbuk.

Došlo totiž ke změně titulového zápasu, protože si Karlos Vémola utrhl triceps a musel z bitvy odstoupit. Šanci tak dostal Samuel „Pirát“ Krištofič. Má to však jeden háček. Bude se bojovat pouze o prozatímní titul!

"Zrovna jsem dojedl luxusní malinový cheesecake, když mi zavolal Attila Végh, že mám možnost naskočit do zápasu s Naruszczkou místo Vémoly. Byl by hřích takovou šanci nevyužít, a tak jsem do toho samozřejmě šel,“ prozradil Pirát své rozhodnutí, které učinil minulý týden.


Jedna věc mu ale stále vrtá hlavou. "Jen mě trošku mrzí, že se ten zápas promuje jako bitva o dočasného šampiona střední váhy. Přijde mi to absolutně nesmyslné a nelogické, protože tahle váhová kategorie momentálně nemá žádného držitele titulu. Navíc Karlos v posledním zápase nenavážil, takže ani nevíme, zda tu 84ku vůbec někdy naváží. Samozřejmě s tím nesouhlasím.“

V živém vysílání pořadu MMA Letem Světem Ondřej Novotný vysvětlil, proč se tak rozhodl. "V historii UFC se několikrát bojovalo jen o prozatímní titul, i když divize neměla šampiona. Navíc, Karlos Vémola byl šampionem, který přišel o titul jen kvůli několika gramům. V momentě, kdy jsem věděl, že je Karlos ve velkém ohrožení, jsem s velkým časovým předstihem oslovil Attilu a nabídl mu, že by mohl v případě, že Karlos nebude schopen, nastoupit Pirát. Protože Pirát je čtvrtý žebříčku a má za sebou dva podařené zápasy. Ještě před tímto jsem volal s manažerem Naruczszky a ten řekl, že kdyby Vémola nemohl nastoupit, chtěl by jít alespoň o prozatímní titul. Vůbec jsme se nebavili o titulu jako takovém. Každý, kdo je ve váze do 84, uznává, že nebude skutečným šampionem, dokud neporazí Karlose Vémolu.”


S tímto vysvětlením se ale někteří fanoušci neztotožnili a nadále požadují, aby byl souboj Pirát - Naruszczka o skutečný titul. Na čí straně barikády jste vy?


Další články