Sleduj nás

UFC 259 - Nunes Amanda - Anderson Megan

UFC 259 - Nunes Amanda - Anderson Megan

Hlavní předzápas UFC 259 nám přinese návrat nejlepší ženské bojovnice v celé historii UFC. Brazilská amazonka Amanda Nunes se vrací z rodičovské dovolené, kterou si vybrala se svojí přítelkyní. Vládkyně bantamové i pérové divize bude hájit svoji jedenácti zápasovou sérii bez porážky, proti australské ranařce Megan Anderson.

Megan Anderson​ prověří jedničku UFC

Jednatřicetiletá kráska má bilanci jedenáct výher a čtyři porážky, kdy 55 % vítězství získala knockoutem. Další dva zápasy dokázala ukončit submisí a má tak pouhé dvě výhry na body. Tato bilance je ve světě ženského MMA nepříliš častým jevem a svědčí o velké agresivitě, se kterou Megan na své soupeřky nastupuje. Poslední, kdo na Anderson našel účinný recept, byla americká grapplerka Felicia Spencer, která zvítězila škrcením hned v prvním kole. Tato výhra jí umožnila změřit síly s Nunes, které odolávala plných pět kol a odnesla si porážku na body.


Nunes Amanda vs. Anderson Megan živě na UFC 259

Amanda Nunes se vrací po pauze

Dvaatřicetiletá Lvice půjde do tohoto zápasu s rekordem dvacet výher a čtyři porážky, kdy 65 % vítězství získala knockoutem. Naprosto všestranná bojovnice, která vlastní černý pás v Judu i BJJ, ale dokáže kosit své oponentky i v postoji. Neprohrála již skoro sedm let! Uvidíme, jak se na ní v tomto zápase projeví rodičovské povinnosti, které určitě odebraly část času a energie dříve věnované tréninku.


Megan Anderson​ vs. Amanda Nunes na UFC 259

Megan Anderson bude mít v tomto souboji hodně znatelnou výhodu ve výšce i dosahu. V kombinaci s jejím perfektním boxem jí to dává slušnou šanci na úspěch. Co její naděje sráží, to je obrana. V postoji inkasuje velké množství úderů a na zemi bude proti zkušené Brazilce působit jako žáček na prvním tréninku. I když by obou váhovým kategoriím prospělo střídání stráží na postu šampiona, nedá se reálně očekávat, že se tak stane v sobotu v noci. Megan bude mít problém vydržet s dominantní Amandou alespoň dvě kola.

devil Sledujte UFC 259 živě zdarma, tentokrát se dočkáme rovnou tří soubojů o titul!


Další články