Sleduj nás

UFC 261: Kamaru Usman - Jorge Masvidal 2, analýza

UFC 261: Kamaru Usman - Jorge Masvidal 2, analýza
UFC 261 bude dějištěm odvety, která zvedá již několik týdnů před svým konáním fanoušky z gauče. Hlavní zápas turnaje UFC 251 byl v ohrožení, protože Kamaru Usman přišel o svého soupeře Gilberta Burnse a jako zachránce se pouhý týden před akcí vynořil Jorge Masvidal.

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal 2


Gamebred vydržel s šampionem plných pět kol boje, a i když prohrál, odvedl slušnou práci a bylo jasné, že bude chtít odvetu s možností plnohodnotného kempu. Tato chvíle přichází teď a bude zajímavé sledovat, jak se dlouhodobá příprava projeví na průběhu boje.

Kamaru Usman po výhře nad Masvidalem stihl i plánovaný souboj s Gilbertem Burnsem. Svého bývalého tréninkového partnera dokázal Kamaru po výborném výkonu přejet a ve třetím kole ukončit TKO. Natáhl tak svoji vítěznou šňůru na šestnáct zápasů a dokázal svoji totální dominanci, při které vyvraždil již prakticky kompletní špičku velterové váhy. Celková bilance nigerijské Noční Můry je osmnáct výher a jedna porážka, kdy 50 % vítězství získal po rozhodnutí bodových.




Gamebred (Jorge Masvidal) je momentálně jednou z nejpopulárnějších postav celé organizace. V roce 2017 byl ale bývalý pouliční rváč v naprosto odlišné pozici. Dvě prohry v řadě a celkově nevýrazné výkony stavěly Masvidala do klasické role gatekeepera, na kterém si budou vycházející hvězdy dělat jméno.

Podobné ambice měl i Darren Till. Zábavný Brit šel do svého domácího galavečeru v roli obrovského favorita, ale výsledkem bylo parádní KO pro zkušeného rváče. Jorge se tímto zápasem nakopl a přidal bleskovou výhru nad Askrenem a hlavně skalp Natea Diaze ohodnocený titulem Největší Grázl Planety! Šestatřicetiletý borec tak půjde do tohoto zápasu s rekordem pětatřicet výher a čtrnáct porážek, kdy 49 % vítězství získal na body.


Jorge měl deset měsíců na vyladění taktiky, která by mu mohla přinést opasek šampiona. Gamebred je ve vymýšlení podobných kulišáren mistr, to dokázalo natrénované naskočené koleno do hlavy Askrena. Usman je ve svých záměrech o hodně průhlednější. Na velterovou váhu obrovsky silný a velký chlap se bude opět spoléhat na svůj wrestling a schopnost soupeře fyzicky přetlačit, utahat a zničit.

Usman je na UFC 261 favoritem


I když by se nám příběh s Masvidalem jako šampionem hodně zamlouval, nevidíme příliš mnoho cest, jak by se krásná vize mohla vyplnit. I přes dlouhou Masvidalovu přípravu očekáváme podobný průběh jako v prvním duelu, kde pouze jeden sudí připsal jedno kolo pro Jorgeho. Kamaru opět využije svoji velikost a sílu k tomu, aby přesvědčil bodové rozhodčí o svém vítězství.

Fight card a výsledky UFC 261 naleznete v tomto článku. Turnaje UFC a OKTAGON MMA můžete sledovat živě zde.


Další články