Sleduj nás

UFC 265: Derrick Lewis vs. Ciryl Gane

UFC 265: Derrick Lewis vs. Ciryl Gane

Vedení UFC se snažilo vyšperkovat turnaj 265 a tak sáhlo k velmi netradičnímu kroku. Současný šampion těžké váhy Francis Ngannou není dlouhodobě zraněný, ale Dana White stejně vyhlásil zápas mezi Lewisem a Ganem jako bitvu o prozatimní titul.


Predátor se samozřejmě okamžitě ohradil, ale ani to mu nebylo nic platné. Hlavní zápas turnaje nám přinese dočasného šampiona, který bude mít zaručený boj s Kamerunskou mašinou na knockouty. Turnaj UFC 265 tedy uvidí agresivní bitku Derrick Lewis vs. Ciryl Gane, která je tahákem pro celý svět.


Derrick Lewis je posledním bojovníkem, jenž na současného držitele pásu dokázal vyzrát. Jednalo se o jeden z nejnudnějších zápasů v celé historii UFC. Tato charakteristika však většinou k Černé Bestii nesedí. Lewis má rekord pětadvacet výher a sedm porážek, kdy rovných 80 % vítězství získal knockoutem!



K boji o dočasný titul jej vystřelila série čtyř vyhraných zápasů v řadě, kdy poslední dva soupeře ukončil před limitem. Hlavně poslední knockout, kdy hákem nachytal Curtise Blaydese při pokusu o takedown, byl opravdu excelentní.


Ciryl Gane je dlouholetý tréninkový partner Francise Ngannoua, a tak by byl jejich souboj opravdu pikantní záležitostí. Jednatřicetiletý Francouz zatím proplouvá kariérou bez porážky, připsal si devět vítězství, kdy rovnou třetinu získal submisí a stejnou porci knockoutem.



Bon Gamin má letos za sebou již dvě těžké pět kol trvající bitvy. Nejprve v únoru přemohl Jairzinho Rozenstruika a na nedávném UFC Fight Night 190 vybodoval i Alexandera Volkova. Oba zápasy ukázaly, jak chytře dokáže Gane bojovat, ale také jistý nedostatek touhy své soupeře zničit a ukončit.


 

UFC 265: Derrick Lewis vs. Ciryl Gane


Cyril si je velmi dobře vědom nebezpečnosti Černé Bestie a tak se serveru Junkie MMA svěřil se svojí strategií, která bude založena na pohybu a jednotlivých úderech. Problém je v tom, že Lewis dokáže absorbovat opravdu neuvěřitelné bomby a sám je schopný vytáhnout KO úder i v posledních vteřinách zápasu.


Derrick si bude velmi dobře vědom, že v pohybu se s Ganem nemůže rovnat a tak bude vyčkávat až Francouz vyrazí vpřed a pokusí se jej za to trestat. Během pětadvaceti minut na to bude mít opravdu nespočet příležitostí.



Podle nás se mu to jednou podaří a vyhraje knockoutem. I když není domácí prostředí v MMA vždy výhodou, požene vyprodaná hala v Houstonu místního rodáka vpřed a titul dočasného šampiona tak zůstane na americké půdě.


lewis gane zapas


Další články