Sleduj nás

UFC 267: Khamzat Chimaev vs. Jingliang Li, analýza

UFC 267: Khamzat Chimaev vs. Jingliang Li, analýza
Hlavní kartu UFC 267 ozdobí návrat jednoho z největších objevů loňského roku Khamzata Chimaeva. Sedmadvacetiletý Švédský borec měl dlouho v hledáčku velká jména, jako jsou Leon Edwards nebo Luck Rockhold, ale nakonec změří síly s nebezpečným Jingliangem Li.



Třiatřicetiletý Číňan je momentálně na jedenáctém místě v žebříčku veltrové váhy. V UFC válčí již od roku 2014 a vyřídil taková jména, jako jsou Zaleski dos Santos nebo Santiago Ponzinibbio. Zkušenému Argentinci tak ukončil sérii pěti výher v řadě a zkazil mu návrat po zranění.


Jingliang má základ v Sandě, a proto mu nejvíce vyhovuje boj v postoji. Na své soupeře vyšle během jedné minuty 4.52 signifikantních úderů a absorbuje jich 3.65. Díky atraktivnímu stylu posbíral již šest bonusů za výkon nebo zápas večera. Momentálně disponuje bilancí osmnáct výher a šest porážek, kdy 50 % vítězství získal knockoutem.

Čečenský Vlk se švédským pasem vletěl loni do UFC jako tornádo a během dvou měsíců vyřídil tři protivníky. Stačilo mu na to necelých pět minut! Během svého řádění trefil 87 významných úderů a z toho 82 při ground and pound.


Geralda Meerschaerta, který si nedávno poradil s Machem Muradovem, sestřelil za pouhých sedmnáct vteřin a bylo jasné, že se rodí opravdová superstar.

Khamzata poté zabrzdil COVID a následné plicní obtíže s nemocí spojené. Do tohoto zápasu půjde neporažený Chimaev s devíti výhrami v zádech, kdy všechny ukončil nejpozději ve druhém kole.


UFC 267: Khamzat Chimaev vs. Jingliang Li


Khamzat nastoupí do klece jako obrovský favorit, ale je trochu zrádné dát peníze na borce vracejícího se po tak dlouhé pauze. Nám se mnohem lépe jeví sázka na ukončení zápasu před limitem, pravděpodobně TKO.


Jingliang má obrovský repertoár technik, kterými likviduje své protivníky. Chimaev je na veltr abnormálně silný a ve spojení s jeho wrestligem je to obrovská zbraň. Neil Magny navíc ukázal, jak se dá Jingliang poměrně bezpečně eliminovat. Uvidíme, zda se potvrdí ambice vkládané do budoucí hvězdy, nebo se prosadí zkušenosti čínského bojovníka.


Další články