Sleduj nás

UFC 268: Colby Covington vs. Kamaru Usman 2, informace

UFC 268: Colby Covington vs. Kamaru Usman 2, informace
Momentální jednička žebříčku pound-for-pound Kamaru Usman bude hlavní hvězdou našlapaného turnaje UFC 268. Pokud mu dal v poslední době někdo zabrat, byl to jeho soupeř a nenáviděný rival Colby Covington.

Oba borci si tak střihnou odvetu, která bude vrcholem večera pořádaného v historicky významné Madison Sqaure Garden v New Yorku.

Nigerijská noční můra má za sebou čtyři úspěšné obhajoby titulu a způsob, jakým si v poslední době vede, ji řadí mezi nejlepší veltrové váhy historie UFC. Kamaru byl dlouho brán jako ortodoxní wrestler spoléhající se na své nekonečné kardio.


Před soubojem s bývalým týmovým kolegou Gilbertem Burnsem se přesunul pod trenérská křídla Trevora Whittmana a ten dokázal odstranit poslední slabá místa z repertoáru afrického šampiona. Výsledek jsme měli možnost vidět v posledních dvou zápasech. Usman nejprve vyřídil Burnse, kterého dokázal dvakrát usadit na podlahu klece, a ve třetím kole pak nekompromisně dobít.

To nejlepší nás ale čekalo na turnaji UFC 261 letos v dubnu. Kamaru zde úžasným knockoutem poslal spát Masvidala a potvrdil, že UFC momentálně nemá dominantnějšího šampiona. Do tohoto zápasu tak půjde s rekordem devatenáct výher a jedna porážka, kdy 47 % vítězství získal knockoutem.


Colby Covington se vrací do klece po roční pauze, kterou si vybral po souboji s Tyronem Woodleym. Bývalého hegemona divize Colby k ničemu nepustil, a navíc mu v pátém kole zlomil žebra. Chaos je bývalý NCAA All-American wrestler za státu Oregon a z těchto dovedností těžil hlavně z počátků své kariéry v MMA.

Nyní se spoléhá na svůj box, výborné kardio a obrovskou houževnatost. Tu prokázal i v prohraném zápase s Usmanem, protože došel až do pátého kola i přes problém, kdy měl již od třetí pětiminutovky zlomenou čelist! Momentálně má třiatřicetiletý Američan bilanci šestnáct výher a dvě porážky, kdy 50 % vítězství získal na body.

Colby Covington vs. Kamaru Usman 2


Při prvním setkání Usmana s Covingtonem padlo neskutečných 318 významných úderů (175 - 143 pro Usmana), z toho 219 do hlavy. Oba borci ukázali, že dokáží rozdat i přijmout opravdu hodně, ale těžko se dá předpokládat, že nás podobný scénář bude čekat i tentokrát.

Usmanovo údery získaly na údernosti, a pokud bude chtít Covington uspět, nemůže se nechat trefovat jako v roce 2019. Pro něj však momentálně příliš nevidíme cestu, která by mohla přinést vyzyvateli úspěch. Pokud by se vůbec Colby dopracoval k vítězství, jednalo by se o prvotřídní senzaci.


Níže se můžete podívat na video a výsledy z vážení turnaje UFC 268.


Další články