Sleduj nás

UFC Fight Night 197: Max Holloway vs. Yair Rodriguez

UFC Fight Night 197: Max Holloway vs. Yair Rodriguez
Pokud máte v pérové váze vysněný zápas, dost možná se vaše sny zhmotní na UFC Fight Night 197. Zde nás totiž jako hlavní událost čeká souboj dvou atraktivních střelců Rodrigueze a Hollowaye.

I když nebude snadné překonat fantastické zápasy z posledních dvou víkendů, obsazení tohoto duelu slibuje strhující podívanou.

Max Holloway se podívá do klece poprvé od lednového souboje s Calvinem Kattarem. Blessed ovládl jeden z nejlepších zápasů letošního roku jasně na body, ale výdrž Bostonského rodáka šokovala naprosto všechny. Max trefil během pěti kol 445 signifikantních úderů, čímž překonal svůj vlastní rekord!


Odrazil se tak od dvou těsných porážek s Alexaderem Volkanovskim, kdy zvlášť ta druhá byla hodně sporná. Holloway má v pouhých devětadvaceti letech na kontě již čtyřiadvacet zápasů v UFC a řadí se mezi historicky nejlepší pérové váhy všech dob. Do tohoto zápasu půjde s bilancí dvaadvacet výher a šest porážek, kdy 45 % vítězství získal knockoutem.

Yair Rodriguez má za sebou dlouhou pauzu vynucenou corona virem a i následnými obtížemi s cestováním. Naposledy stál v kleci v roce 2019, kdy se dvakrát utkal s Jeremy Stephensem. První souboj trval pouhých patnáct vteřin a skončil díky Yairově prstu v Jeremyho oku.


Nutnou odvetu Rodriguez ovládl jasně na body a získal tak svůj sedmý bonus za výkon nebo zápas večera! Celkově má třetí muž žebříčku pérové váhy bilanci třináct výher a dvě porážky, kdy 46 % vítězství získal na body.

Max Holloway vs. Yair Rodriguez


Upřímně řečeno Yair v posledních letech vyhrál pouze nad Pennem a Stephensem, kteří jsou dávno za svým výkonnostním zenitem. Vítězství nad Korean Zombie přišlo neskutečným loktem sekundu před koncem pátého kola a Rodriguez v té době prohrával na body. Pokud se mu nepodaří na Maxe vytáhnout stejně úžasný a nečekaný úder, očekáváme jasnou výhru bývalého šampiona.

Otázkou, je zda se Holloway bude radovat před limitem. Poslední dvě výhry přišly na body, ale čtyři předchozí po TKO. Vždy se ovšem jednalo o pokročilou fázi zápasu, tedy minimálně druhá polovina třetího kola. V podobném duchu se dá sázet i na tento duel, tedy Maxovu výhru, to pravděpodobně v kolech šampionů nebo na body.


Další články