Sleduj nás

UFC Fight Night 198: Miesha Tate vs. Ketlen Vieira

UFC Fight Night 198: Miesha Tate vs. Ketlen Vieira
UFC nám na akci UFC Fight Night 198 nabídne jako hlavní zápas ženskou bitvu v bantamové váze mezi Mieshou Tate a Ketlen Vieirou. Třicetiletá Brazilka se po výborném vstupu do UFC nyní trochu zasekla a padla ve dvou z posledních tří zápasů.

Letos v únoru prohrála na body s Kunitskayou, i když byla před zápasem jasnou favoritkou. Momentální sedmička žebříčku bantamové divize tak půjde do toho zápasu s rekordem jedenáct výher a dvě porážky, kdy 45 % vítězství získala na body. Fenomeno má základy v Judu a BJJ a je tedy jasné, že největší nebezpečí od ní hrozí na zemi.

Bývalá šampionka Strikeforce a UFC Tate Miesha se letos vrátila do akce po téměř pětileté pauze, při které si stihla pořídit tři děti. Začátek zápasu s Marion Reneau odpovídal dlouhé absenci v kleci, ale postupně se Miesha dostávala do tempa a ve třetím kole ukončila svoji soupeřku TKO.


Při své obnovené premiéře si tak hned vybojovala bonus za výkon večera. Čtyřiatřicetiletá Američanka bojovala s takovými osobnostmi, jako jsou Ronda Rousey, Holly Holm nebo Amanda Nunes. Za svoji úchvatnou kariéru nastřádala bilanci devatenáct výher a sedm porážek, kdy 42 % vítězství získala po rozhodnutí na body.


Miesha Tate vs. Ketlen Vieira


Ketlen zažila střet s podobně zářivou hvězdou historie UFC v roce 2018. Cat Zingano se vracela po dvouleté pauze, ale Fenomeno ji dokázala v těsném zápase přetlačit na body. Nyní bude mít ale mnohem těžší úlohu, protože Tate působila po návratu opravdu dobře a dokázala zápas krásně kontrolovat.


Oproti své brazilské soupeřce bude mít výhodu v postoji, kde se lépe pohybuje a je o dost přesnější. Vieira má sice skvělou kontrolu na zemi, ale i zde by Tate měla být konkurenceschopná díky svému wrestlingu a síle. V neposlední řadě je zde obrovský rozdíl ve zkušenostech z těžkých zápasů a boje na pět kol. Podle nás si tlak hlavního zápasu vybere svou daň a radovat se bude mnohem ostřílenější Miesha Tate.

Další články