Sleduj nás

UFC - Marlon Moraes - Cory Sandhagen

UFC - Marlon Moraes - Cory Sandhagen

UFC nám momentálně nabízí zajímavě obsazený turnaj prakticky každý týden a ne jinak tomu bude i o tomto víkednu. UFC Fight Night 179 má jako hlavní tahák naplánovaný souboj mezi Marlonem Moraesem a Corym Sandhagenem. Oba borci se nacházejí na samém vrcholu bantamové váhy a usilují o mistrovskou příležitost. 

Marlon Magic Moraes jde do tohoto zápasu s bilancí třiadvacet výher a šest porážek, kdy 43 % vítězství získal rozhodnutím bodových sudí. V průměru vyšle na soupeře 3,53 významných úderů za minutu s přesností 39 %. Marlon si v posledním zápase dokázal poradit s bývalým šampionem Josem Aldem, kterého na UFC 245 udolal na body. Dvaatřicetiletý Brazilec byl před více než rokem blízko k zisku titulu, ale v souboji o uvolněný pás podlehl šampionu bantamové váhy Henrymu Cejudovi. Moraes je komplexní bojovník, který tlačí na své soupeře a pěkně kombinuje údery s kopy. Má také černý pás v BJJ a čtyři kariérní vítězství získal na rear-naked-choke.

Cory Sandhagen má momentálně rekord dvanáct výher a dvě porážky, kdy 42 % vítězství získal na body. Na soupeře průměrně vyšle neuvěřitelných 6,95 signifikantních úderů za minutu s přesností 48 %. Osmadvacetiletý Američan vletěl do UFC jako velká voda a v prvních pěti zápasech nenašel přemožitele. To mu vyneslo souboj s Alajamainem Sterlingem o post příštího vyzyvatele. Bohužel pro Coryho, Funk Master s ním udělal krátký proces a za minutu a půl jej uškrtil. Cory je v kleci naprosto nevypočitatelným elementem, který střílí překvapivé údery a na pletivu úřaduje tvrdými koleny a lokty.


Pokud se bude boj odehrávat v postoji, má větší šanci na výhru Sandhagen. Lépe kontroluje vzdálenost, bude mít výraznou výškovou převahu a Moraes si svým stylem bude chodit pro tvrdé kontry. Cory je navíc nepříjemný neustálým měněním gardů. Očekáváme dlouhý vyrovnaný zápas, na jehož konci se bude radovat Američan a nastartuje tak svojí cestu za první titulovou šancí. Kurz na Coryho Sandhagena je 1,74.


Další články