Sleduj nás

UFC on Vegas 34: Jared Cannonier vs. Kelvin Gastelum

UFC on Vegas 34: Jared Cannonier vs. Kelvin Gastelum
Organizace UFC se vrací po čtrnáctidenní pauze a opět se představí ve svém domovském APEX Centrum v Las Vegas. Hlavní zápas turnaje obstarají dvě elitní střední váhy Jared Cannonier a Kelvin Gastelum.

Devětadvacetiletý Američan se v poslední době potýká s výsledkovou krizí, která vyústila ve čtyři porážky z posledních pěti zápasů. Bývalý titulový vyzyvatel zvládl v uplynulých dvou letech porazit pouze Iana Heinische a nestačil na Whittakera, Hermanssona, Tilla a Adesanyu.

Právě zápas s dominantním šampionem ukázal, čeho je Kelvin schopný. Israela trápil plných pět kol a dal mu zabrat jako nikdo jiný ve střední váze. V tomto souboji se vítěz sedmnácté řady Ultimate Fighter bude spoléhat na svůj otočený guard a žulovou bradu.


I přes neuspokojivé poslední výsledky je stále Gastelum jedním z nejnebezpečnějších borců v divizi do čtyřiaosmdesáti kilogramů. Do tohoto zápasu půjde s bilancí šestnáct výher a sedm porážek, kdy 38 % vítězství získal knockoutem.

Jared Cannonier je jedním z pěti borců, kteří dokázali zvítězit knockoutem ve třech různých váhových kategoriích. Vraždící Gorila postupně shazovala kila, až zaparkovala ve střední váze, kde měla úchvatný nástup. Tři vítězství KO jej přivedly až do eliminačního boje o titul s bývalým šampionem Robertem Whittakerem.


Ten dynamického střelce rozebral po všech stránkách a ukončil tak Jaredovu vítěznou sérii. I v tomto zápase se ale ukázala obrovská nebezpečnost sedmatřicetiletého Američana, který Whittakera ve třetím kole nahulil a nechybělo mnoho, aby zápas ukončil. Celková bilance Cannoniera je tak třináct výher a pět porážek, kdy 69 % vítězství získal knockoutem.

UFC on Vegas 34: Jared Cannonier vs. Kelvin Gastelum


Oba bojovníci nastoupí po porážce od Whittakera a bude zajímavé sledovat, kdo hodí tento neúspěch lépe za hlavu. The Killa Gorilla má skoro patnáct centimetrů výhodu v dosahu, ale také je o osm let starší. Kelvin je opět ochotný inkasovat při zkracování vzdálenosti a nás tak čeká spousta tvrdých přestřelek a řízeného násilí.

Gastelum je také výrazně lepším grapplerem, i když se dá těžko předpokládat, že se boj nebude odehrávat výhradně v postoji. Na papíře jeden z nejúchvatnějších zápasů roku přinese podle nás nesmlouvavou bitvu na plných pět kol, ze které odejde vítězně Gastelum. Sázku na mladšího a talentovanějšího borce navíc podporuje velmi příznivý kurz.

Další články