Sleduj nás

UFC Vegas 43: Michael Chiesa vs. Sean Brady

UFC Vegas 43: Michael Chiesa vs. Sean Brady
Hlavní předzápas UFC Fight Night 198 doručí fanouškům bitvu dvou opravdu špičkových graplerů. Nastupující generaci bude zastupovat čtrnáctka žebříčku Sean Brady a barvy zkušených harcovníků bude hájit šestka, Michael Chiesa.

Ten se v UFC pohybuje bezmála dekádu a jedná se o vítěze patnácté řady show The Ultimate Fighter. Maverick měl od začátku kariéry problém plnit limit lehké váhy a tak se v roce 2018 konečně rozhodl přejít do veltru.

Jak se nyní ukazuje, bylo to velmi prozíravé. Sérii čtyř výher sice utnul v posledním zápase brazilský zabiják Vicente Luque, ale Michael působí ohromně silným dojmem a díky absenci shazování je na tom mnohem lépe i kondičně. Do tohoto zápasu půjde s bilancí osmnáct výher a pět porážek, kdy 61 % vítězství získal submisí.


Pokud budete hledat ve veltrové váze nejvýraznějšího prospekta, vyskočí na vás dvě jména. Fenomenální Chimaev a také podobně precizní Brady. Oba borce navíc spojuje absolutně šílená kontrola. jaké jsou na zemi schopni. Sean má za sebou čtyři zápasy v UFC a jeho výkony jdou stále nahoru.

V tom posledním si poradil s Australanem Jakem Matthewsem, kterého nejprve utavil a ve třetím kole uškrtil na Arm-Triangle-Choke. Doposavad neporažený osmadvacetiletý Američan nasbíral zatím čtrnáct výher, kdy 50 % přišlo po rozhodnutí bodových.



Michael Chiesa vs. Sean Brady


Pokud si Brady poradí i s Chiesou, čeká ho raketový průlet žebříčkem veltrové divize. Maverick ale prohrává pouze s absolutní elitou, jako jsou Masvidal, Pettis nebo Luque. Bohužel pro ně se tak děje v nejméně vhodných chvílích kariéry a on se tak nedokáže odrazit k titulové šanci.

Všechny poslední porážky mají navíc společného jmenovatele. Maverick se při graplingu vrhne zběsile do útoku a občas někde zapomene krk nebo ruku a soupeř toho využije. Brady přesně na tyto chyby dokáže trpělivě čekat a své oponenty mezitím utahá k smrti. Podle nás se bude podobný scénář opakovat i tentokrát a prohra odsoudí Chiesu do nevděčné role věčného gatekeepera.


Další články