Sleduj nás

Proč Holyfield na stará kolena riskoval své zdraví? Že by špatné hospodaření s financemi?

Proč Holyfield na stará kolena riskoval své zdraví? Že by špatné hospodaření s financemi?
Evander Holyfield sice při návratu tvrdil, že se lidem pouze chystá připomenout starou školu boxu, ale pravý důvod mohl vězet i někde jinde.

Slavný „The Real Deal“, jenž se historicky řadí mezi nejlepší boxery těžké váhy, neměl v boji proti o čtrnáct let mladšímu Vitorovi Belfortovi příliš velkou šanci. Samotné fanoušky mrzelo, jaké dostává jejich legenda bití, a totéž ucítil i rozhodčí, který se rozhodl boj deset sekund před koncem prvního kola stopnout.

Když fanoušci viděli Holyfieldova předzápasová tréninková videa, tak okamžitě hlásali, že tento člověk nemá v ringu co dělat. Však mu chyběla jakákoliv razance, rychlost i svižnost. Jediné, čím disponoval, to byla pouze odvaha. To bylo ale bohužel proti mnohem dravějšímu soupeři opravdu velmi málo.


„Proč tohle dělá? Na tohle se nedalo dívat! Ještěže už je konec!“ zněly často opakované pozápasové reakce ze sociálních sítí. Nikdo netušil, proč do takto obtížné bitvy Evander vstupuje.

Odpověď nám přinesl až novinář Ariel Helwani. „Tento fight nikdy neměl dostat povolení k realizaci. Zejména, když se jednalo o short notice. Pro příště zde musí existovat mnohem bezpečnější a důstojnější řešení, jak si tyto legendy mohou vydělat peníze,“ prozradil, že si Holyfield hodlal přivydělat na důchod.


„Doufám, že tohle bude varování pro mladší bojovníky, aby se naučili lépe hospodařit se svými penězi, takže je nebudou muset řešit, až se stanou prarodičemi,“ podotkl Helwani.

Další články