Sleduj nás

Apollo: Gratuluji, David Kozma je velký bojovník, ale vítězem jsem měl být já

Apollo: Gratuluji, David Kozma je velký bojovník, ale vítězem jsem měl být já
Titulová řežba, kterou předvedli český šampion David Kozma a Brazilec Apollo, byla fenomenální. Oba borci ze sebe vydali maximum, vydrželi všech pět kol a o vítězi museli rozhodnout až rozhodčí.

Vítězství nakonec putovalo zaslouženě za Davidem Kozmou, který senzačně obhájil svůj pás šampiona. Co si o výsledku zápasu myslí Apollo?

Není žádným tajemstvím, že před zápasem byl favoritem Brazilec. Na Apolla byl vsazen téměř dvojnásobek. Jenže David Kozma ukázal obrovské srdce a zvítězil i přesto, že ho Brazilec ve čtvrtém kole málem ukončil. Ze souboje si český šampion odnesl plno šrámů a jeho obličej byl rozmlácený jako nikdy předtím.


"Apollo byl jednoznačně moje dosud největší zkouška. Byl v UFC, trénoval Poirierem a Masvidalem. Je to špička, což je dobře vidět na mém ksichtu. To Apollovo škrcení ve čtvrtém kole jsem měl pod kontrolou tak z 80 %. Z těch zbylých 20 % jsem cítil, jak se mi stahují tepny a světlo se zatmívá. Ale kousl jsem se a nakonec se z toho dostal. Naštěstí to dobře dopadlo," prohlásil David Kozma.

A co na to Brazilec? "Gratuluji Kozmovi, je to velký zápasník. Rozumím tomu, že když chcete sebrat šampionovi titul, měli byste ho ukončit. Každopádně i tak nesouhlasím s tím, jak byl náš zápas obodován," řekl Apollo.


V každém případě to byla jedna z nejhezčích titulových bitev v OKTAGONu a je dost možné, že se dočkáme i odvety. Teď se ale musí dát Kozma dohromady a my jsme zvědavi, jaký další soupeř prověří jeho kvality.


Další články