Sleduj nás

Turnaj OKTAGON 29 stíhají kruté rány! Boje o titul se ale dočkáme

Turnaj OKTAGON 29 stíhají kruté rány! Boje o titul se ale dočkáme
Do turnaje OKTAGON 29 chybí už jen necelé dva týdny, ale Ondřej Novotný z něj musí mít už hodně neklidné spaní. Akci měla sledovat vyprodaná aréna v Ostravě, kde nedočkaví diváci žmoulají lístky již více než dva roky.

Bohužel, aktuální situace okolo corona pandemie jim opět udělala čáru přes rozpočet a město horníků se tak očekávané show nedočká. Vedení organizace ale reagovalo bleskově, cirkus OKTAGON tak rozbalí své šapitó v Brně. Na akci se podle nových opatření podívají pouze lidé s platným očkováním nebo potvrzením o prodělání nemoci v posledních šesti měsících.

Sotva fanoušci vstřebali jednu nepříjemnou informaci, přišla další facka. Hlavní hvězda turnaje a dvojnásobný šampion Ivan Buchinger si na jednom z posledních tvrdších sparingů způsobil těžké zranění.


"Spároval jsem s Karolem Ryšavým, chtěl mě hodit a koleno zůstalo natažené, když jsem padal. Píchlo mi v něm, ale říkal jsem, že to nic není. Potom mě ale začalo úplně brutálně bolet. Šel jsem k doktorovi, ten řekl, že tam nevidí nic hrozného, koleno drželo a vazy taky. Poslal mě na magnetickou renozanci a tam vyšlo najevo, že se mně v koleně něco zlomilo.“

Pokus o získání třetího opasku a zápis do historických análů se tak odkládá. Přejeme Ivanovi brzký návrat, ale je jasné, že ho čeká poměrně náročná rekonvalescence.


"Mám to koleno úplně rozjebané, půjdu na artroskopii, aby se to dalo co nejrychleji dohromady. Zatím vůbec neplánuju co dál. Netuším, jak dlouho bude trvat rehabilitace, ale počítám, že by jsem s ní mohl začít už za měsíc. Doufám, že se zápas s Kozmou i tak uskuteční a dostanu šanci získat třetí opasek.“

Růžový Panter se tedy musí během krátké doby přeorientovat na úplně odlišného soupeře. Ivana totiž nahradí Bojan Veličkovič, kterému se pro změnu zranil Maté Kertész.

Dvaatřicetiletý Srb se zkušenostmi z UFC má čtyři výhry v řadě, z toho poslední dvě v OKTAGONu. Oproti Buchingerovi se jedná o stylově naprosto odlišného borce s úplně jinými fyzickými parametry. Kozmu tak čeká další opravdu těžký test a to s jakou samozřejmostí změnu přijal z něj dělá opravdové šampiona.


Další články