Sleduj nás

OKTAGON 26: Marcin Naruszczka vs. Samuel Krištofič

OKTAGON 26: Marcin Naruszczka vs. Samuel Krištofič
Nejočekávanější zápas turnaje OKTAGON 26 byl poznamenán zraněním hlavní hvězdy, ale naštěstí díky pohotovosti promotérů nedošlo k jeho úplnému zrušení.

Karlos dělal, co mohl, trénoval i přes bolesti, až ho nakonec definitivně vyřadil utržený triceps. Neštěstí jednoho bývá občas příležitost pro druhého, a tak se do akce dostane Pirát Krištofič. Vítěz OKTAGON Výzvy čekal v závětří připravený poškozeného Terminátora zastoupit a trpělivost se mu vyplatila.

Ondřej Novotný udělal z hlavního zápasu boj o dočasný titul a Samuel tak dostává šanci dostat se k souboji s Karlosem, o který již dlouho stojí. Jednatřicetiletý borec jede v poslední době na vlně úspěchů. V projektu OKTAGON Underground dokráčel až do finále slovenského pavouka a v MMA má momentálně čtyři výhry v řadě.


Poslední, kdo na Piráta nestačil, byl Al Matavao na turnaji OKTAGON 25. Samojec sice agresivně nastoupil, ale Krištofič rychle pochopil, že nemá cenu riskovat bitku v postoji a vzal svého soupeře na zem. Tam zvládl Ala v klidu kontrolovat a došel si pro relativně snadný triumf. Upravil tak svůj rekord na čtrnáct výher a tři porážky, kdy 36 % vítězství získal submisí.

Marcin Naruszczka se v OKTAGONu uvedl jasným vítězstvím nad veteránem UFC Ericem Spicelym. Zkušeného Američana k ničemu nepustil a v druhém kole jej ukončil TKO. Polský tvrďák vyčistil střední váhu organizace FEN a totéž by rád předvedl v OKATGONu.


Nastoupil i ke dvěma zápasům v proslulé KSW, ale po dvou porážkách další příležitost nedostal. Osmatřicetiletý borec půjde do tohoto zápasu s bilancí dvaadvacet výher a devět porážek, kdy 50 % vítězství získal na body.


OKTAGON 26: Marcin Naruszczka vs. Samuel Krištofič


Dočasný titul je pro oba aktéry obrovské lákadlo. Navíc zaručí boj o plnohodnotný pás s Karlosem, což bude samozřejmě obrovsky lukrativní záležitost. Naruszczka se připravoval na naprosto odlišný typ soupeře, takže v tom bude mít Pirát velkou výhodu.

Navíc je mladší, vyšší a má poměrně čerstvou zkušenost, jaké to je v šampionských kolech. Sice v nich proti Kozmovi neuspěl, avšak zjistil, jak moc bolí zmobilizovat síly do čtvrté a páté pětiminutovky. Podle nás si Krištofič dojde pro výhru buď na body, nebo až v druhé polovině zápasu.


Další články