Sleduj nás

OKTAGON 24: David Kozma vs. Leandro Silva, informace

OKTAGON 24: David Kozma vs. Leandro Silva, informace
Turnaj OKTAGON 24 má jako hlavní zápas již jednou odloženou bitvu o titul veltrové váhy. David Kozma musel původní termín skrečovat kvůli zranění, ale nyní je připraven hájit svůj opasek, který drží již dva roky!

Poslední obhajobu absolvoval loni v říjnu na OKTAGONu 17, kde v těžké bitvě porazil talentovaného Maďara Matého Kertésze. Ten do zápasu vstoupil aktivně a šampiona překvapil ofenzivním wrestligem.

Při této taktice ale během prvních deseti minut spálil většinu své nádrže a zbylá tři kola byla jasně v Kozmově režii. David si tak jednoznačnou bodovou výhrou spravil chuť po porážce v ruské organizaci RCC a upravil svůj rekord na sedmadvacet výher a jedenáct porážek, kdy 48 % vítězství získal submisí.


Vyzyvatel Apollo Silva je veteránem UFC, kde zvládl sedm zápasů a potkal taková jména, jako jsou Drew Dober, Francisco Trinaldo nebo Rustam Khabilov. V OKTAGONu se uvedl parádní bitvou s Polákem Bryczekem, kterou jasně ovládl na body.

V dalším souboji pro tuzemskou organizaci číslo jedna porazil i zkušeného Francouze Alexe Lohoré, ale výkonem zůstal trochu za očekáváním fanoušků. Těm se nelíbila hlavně pramalá snaha o ukončení boje. Silva tak v pětatřiceti letech disponuje rekordem pětadvacet výher a osm porážek, kdy 48 % vítězství získal na body.



OKTAGON 24: David Kozma vs. Leandro "Apollo" Silva


Oba aktéři titulové bitvy toho v kleci zažili již mnoho a nebude na nich znát tlak důležitého zápasu. U Davida bude zajímavé, jak si poradí s agresivním trashtalkem, do kterého se od Apolla nechal trochu vtáhnout. Co se týče taktiky, asi nemůžeme čekat velkou změnu stylu u takto jasně vyprofilovaných borců.

Růžový Panter se těžko bude s Apollem přebíjet v postoji, protože rychlost a technika úderů i kopů jsou jasně na straně Brazilce. Navíc si domácí šampion bude muset poradit s otočeným guardem, ze kterého Silva pálí opravdu nepříjemné roundkicky.

Kozma tak opět vsadí na své osvědčené zbraně. Kardio a wrestling, který má na výborné úrovni. Silva bude chtít udržet boj v postoji, ale na zemi se může opřít o solidní BJJ, ve kterém má černý pásek.


Kozma strávil velkou část přípravy v Polsku, kde měl velmi dobré podmínky a množství kvalitních sparingů. Apollo je členem American Top Teamu a na tréninku se potkává s Poirierem nebo Masvidalem, takže o jeho připravenosti asi nikdo pochybovat nemůže.

Zajímavý střet stylů může podle nás klidně dojít až k bodovému rozuzlení a samozřejmě věříme, titul zůstane v ČR.


Další články