Sleduj nás

UFC 262 online: Charles Oliveira vs. Michael Chandler, video, analýza a výsledky

UFC 262 online: Charles Oliveira vs. Michael Chandler, video, analýza a výsledky
Na konci turnaje UFC 254 nastal památný moment, kdy neporažený šampion Khabib Nurmagomedov, po další úspěšné obhajobě, položil rukavice do středu klece a odešel do sportovního důchodu.

Ihned se rozjela debata o tom, kdo dostane šanci zabojovat o uvolněný titul. Horký favorit Dustin Poirier zvolil místo boje o pás money fight s Conorem McGregorem a tak dostal šanci v UFC nepříliš prověřený Michael Chandler.

Tomu stačilo bleskové vítězství nad Danem Hookerem. Před zápasem favorizovaný Novozélanďan se tak bál takedownu, že si nepohlídal přiskočený levý hák a poroučel se k zemi.


Iron Mike tak mohl hned při své UFC premiéře vytáhnout svoji specifickou oslavu, tedy salto z horního břevna klece. Bývalý šampion Bellatoru upravil svůj rekord na dvaadvacet výher a pět porážek, kdy 45 % vítězství získal knockoutem.

Charles Oliveira se v UFC pohybuje již od roku 2010, ale stále se jedná o teprve jednatřicetiletého borce. Po letech, kdy podával nevyrovnané výkony, přišlo obrození a brutální série 8 výher. Jediný, kdo vydržel v posledních třech letech s Charlesem do konce boje, byl v posledním zápase Tony Ferguson.

 —> Sledovat z ČESKÉ REPUBLIKY


 —> Sledovat ze SLOVENSKA


Oliveira nebezpečného borce předčil ve všech směrech, doručil tři úspěšné strhy a nasadil El Cucuyovi tak strašlivý Armbar, který by kdokoliv jiný bezpochyby odklepal.


UFC již nemohlo dále ignorovat fantastické výkony Brazilce a i díky velkému tlaku fanoušků jej nominovalo do titulového souboje. Do toho půjde s bilancí třicet výher a osm porážek, kdy 63 % vítězství získal submisí.


UFC 262: Charles Oliveira vs. Michael Chandler


Hlavní zápas UFC 262 bude sledovat našlapaná Toyota Center v Houstonu. Mírným favoritem je Oliveira a to podle nás naprosto oprávněně. Iron Mike opět rozjede svůj nátlakový způsob boje, kdy drží střed klece, nahání své soupeře a čeká na jejich nepřipravené útoky, aby trestal tvrdými kontry.

Charles má ale větší arzenál zbraní. V postoji je velmi špatně čitelný, vysílá údery z prazvláštních úhlů a solidně kope. Pokud se rozhodne přenést boj na zem (což je podle nás schopný i proti tak kvalitnímu wrestlerovi, jako je Chandler), nastane vyučování v BJJ na té nejvyšší úrovni.


Do Bronx je rekordmanem v počtu submisí v celé historii UFC a podle nás si v tomto boji připíše další zářez na pažbu a kromě zisku titulu opět posune svůj rekord. Výsledky a živý přenos můžete sledovat zde.


Další články