Sleduj nás

UFC 262: Tony Ferguson vs. Beneil Dariush, analýza

UFC 262: Tony Ferguson vs. Beneil Dariush, analýza
UFC 262 nám nabídne konfrontaci elitních borců lehké váhy. V hlavním zápase se rozhodne o novém králi této divize a v druhé nejsledovanější události se jeden z borců hodně přiblíží titulovému výstřelu.

 —> Sledovat z ČESKÉ REPUBLIKY


 —> Sledovat ze SLOVENSKA


Beneil Dariush se do mistrovské eliminace dostal díky sérii šesti vítězství v řadě. V posledním zápase svedl fantastickou bitvu s Diego Ferreirou, která byla ohodnocena jako souboj večera. Beneil při ní trefil čtyřiasedmdesát významných úderů a doručil také pět strhů.

Díky bodovému vítězství tak posunul svoji statistiku na dvacet výher a čtyři porážky, kdy 40 % vítězství získal submisí. Dariush je všestranný bojovník s černým pásem v BJJ a solidním základem v Muaythai. Na své soupeře vyšle v průměru čtyři signifikantní údery za minutu s přesností 49%.

Tony Ferguson po letech, kdy likvidoval jednoho soupeře za druhým, přišel o svou auru neporazitelnosti a nyní se nachází v ohromně těžké pozici. Dvanáct výher v řadě je zapomenuto, a každý mluví pouze o strašlivé nakládačce od Justina Gaethjeho nebo o prohraném zápase s Oliveirou.


V tomto posledním zápase trefil Tony pouze šestadvacet úderů a inkasoval jich šestaosmdesát. Charles navíc dokázal doručit tři takedowny a souboj vyzněl hodně jednoznačně. El Cucuy tak půjde do tohoto boje s bilancí pětadvacet výher a pět porážek, kdy 48 % vítězství získal knockoutem.

Tony je absolutně nevyzpytatelný bojovník s unikátním stylem. Díky základu ve wrestlingu a černému pásu v BJJ je nebezpečný na zemi, ale preferuje tvrdé výměny v postoji. Na soupeře vypálí v průměru 5.46 významných úderů za minutu s přesností 45 %.



UFC 262: Tony Ferguson vs. Beneil Dariush


Sázkové kanceláře silně favorizují mladšího Dariushe, ale podle nás bude mít zápas hodně vyrovnaný průběh. Oba borci disponují úžasným kardiem. Tony je zvyklý stupňovat tempo klidně plných pět kol a Beneil nikdy neprohrál na body.

Dariush chodí do postojových přestřelek hodně otevřený a to může být voda na mlýn pro Tonyho kontry a lokty. Co dokáží napáchat na obličejích soupeřů, to by mohli vyprávět Pettis nebo dos Anjos. Plusové peníze za sázku na roky prověřeného borce nám přijdou fajn, a proto budeme věřit, že Ferguson v sobě probudí zvíře, kterého se bála celá divize. Kompletní výsledky a video z UFC 262 naleznete zde.


Další články